Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dunajská cyklostezka

Termín: 07.08.2014 - 10.08.2014, 4 dny
Cena od: 5 850 Kč

Foto: CK Sport-S

Zveme vás na pohodové putování podél největší evropské řeky, které zahájíme ve starobylém německém Pasově a kolem klášterů, hradů, zalesněných kopců a vodních elektráren projedeme starobylými vesničkami a městy do jeho nejkrásnější rakouské části, do světově proslulého vinařského kraje Wachau (UNESCO), kde naší pouť ukončíme. Převážně stále mírně klesající cyklostezka je vedena po obou březích Dunaje, mezi kterými lze přejíždět díky četným přívozům a lze si tak vychutnat ty nejkrásnější místa střídavě z levého i pravého břehu. Cyklozájezd je vzhledem k nenáročným trasám vhodný pro celou rodinu, na své si přijdou i bruslaři, neboť některé úseky lze dobře kombinovat s inline bruslemi.

Program zájezdu

1. den: ranní odjezd z ČR do německého Pasova, města na soutoku tří řek, na kolech do pověstného Schlögenského oblouku, v němž se Dunaj dvakrát otáčí o 180°.

2. den: ze Schlögenu okolo největšího hornorakouského hradu Podunají – Neuhaus a zámku Harrach do hlavního města Horního Rakouska – Linze.

3. den: z Linze přírodní rezervací Pleschinger Au přes Enns - nejstarší město Rakouska a Mathausen - jeden z nejhorších koncentračních táborů, dnes Památník, který je možné navštívit, do městečka Grein.

4. den: z Greinu (možnost návštěvy zámku Greinburg a muzea lodí) přes Ybbs a majestátný klášter Melk, za kterým již projíždíme mezi vinicemi proslulého údolí Wachau, světově známé vinařské oblasti (UNESCO), historickým Dürnsteinem a městem Krems do Hollenburgu, kde naše putování končí. V podvečer odjezd do ČR, příjezd v noci.

Ubytování

v penzionech

Stravování

snídaně

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem s vlekem na kola
  • 3x ubytování
  • 3x snídaně
  • vedoucí zájezdu
  • informační materiály
  • DPH

Cena nezahrnuje

  • V ceně není zahrnuto: Eventuální prohlídky, vstup a přívozy, které si hradí účastníci na místě sami
  • Služby za příplatek:
  • Cestovní pojištění

Nástupní místa

Chomutov, Mladá Boleslav, Praha, Beroun, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol