Aktivní dovolená pro celou rodinu

Dachstein turisticky

Termín: 31.07.2014 - 03.08.2014, 4 dny
Cena od: 3 760 Kč

Foto: CK Kudrna

Prodloužený víkend na túrách pod střechou východních Alp

Velkolepou podívanou a vzrušující zážitky, které masiv Dachsteinu nabízí, již ochutnalo nemálo vysokohorských turistů. I my si během tří dnů zblízka prohlédneme třítisícovou „střechu“ nejvyššího vrcholu Hoher Dachstein opentlenou závojem sněhobílých ledovců, smočíme nohy v průzračném smaragdově zeleném jezeře, pokoříme nejeden vyhlídkový vrchol, budeme se proplétat bizarní měsíční krajinou bývalého dna ledovce plnou závrtů a jam a nakonec prokličkujeme soutěskou kolem vodopádů a bouřících kaskád. Nocovat budeme na horské chatě s výtečnou nepálskou kuchyní (spacák ani jídlo s sebou netřeba), s přepravou batohů na chatu pomůže nákladní lanovka. Celou dobu strávíme ve výškách nad 2.000 m.

Program zájezdu

1.–2. Ve čtvrtek odjezd ve 22:00 hod. z Brna do oblasti Dachsteinu v Rakousku. Z RAMSAU vystoupáme k chatě Guttenberghaus (2.147 m). Odpolední výšlap nás zavede k „pokladu na stříbrném jezeře“ Silberkar See, zdatnější turisté vystoupí na vyhlídkový vrchol Eselstein (2.553 m).

3. Čeká nás celodenní okružní túra vzrušující krajinou k visuté vyhlídce Sky Walk nad kilometrovou propastí a pak až pod vrchol HOHER DACHSTEIN (2.995 m).

4. Sestup k autobusu si zpestříme stříbrnou soutěskou Silberklamm. Návrat do Brna kolem 22:00 hod.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x ubytování na horské chatě, přepravu zavazadel na chatu nákladní lanovkou, vstupné do soutěsky, průvodce, pojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol