Aktivní dovolená pro celou rodinu

Vysoké Taury

Termín: 27.08.2014 - 31.08.2014, 5 dní
Cena od: 4 860 Kč

Foto: CK Kudrna

Jednodenní výlety největším národním parkem Rakouska

Třítisícové štíty nejvyšších rakouských hor vytváří jedinečnou kulisu k překrásným přírodním scenériím. Ne nadarmo jsou tato místa zahrnuta do národního parku Hohe Tauern. Z lázeňského města Bad Gastein je možné podnikat jak nepříliš náročné turistické okruhy, tak i seriózní vysokohorské túry, které nás zavedou až k nejvyšším vrcholkům. Komu stačí do světa hor jen nakouknout, může využít k výstupu či sestupu lanovku a udělat si program úplně vlastní. Budeme bydlet v mládežnickém penzionu cca 15 minut chůze od centra městečka, takže večery můžete strávit třeba i v některém z vyhlášených kasín (v tom případě oblek s sebou) anebo mimořádně příjemnou návštěvou termálních lázní s vyhřívanými bazény a saunou.

Program zájezdu

1.–2. Odjezd ve 22:00 hod. z Brna do Českých Budějovic a dále do Rakouska. Autobus nás vysadí v lázeňském městečku BAD HOFGASTEIN. Kolem místního zámečku vystoupáme ke kabinové lanovce, která nám může usnadnit dobytí vrcholu TÜRCHLWAND (2.537 m). Pokocháni výhledy na Taurské ledovce sestoupíme horskými loukami a pastvinami k busu, který nás odveze na večeři.

3. Ze Sportgasteinu (1.558 m) pokoříme KREUZKOGEL (2.686 m) nebo ho alespoň přetraverzujeme, abychom Gasteinskou lázeňskou promenádou došli na večeři do penzionu.

4.–5. Pěšky nebo lanovkou až na vrchol Stubnerkogel (2.246 m), nádhernou hřebenovkou k jezeru Pochkar a k busu čekajícímu ve Sportgasteinu. Vrátíme se do penzionu a po večeři necháme odpočinout zmožená těla v termálních bazénech v Bad Gasteinu. Pozdě večer vyrazíme na cestu domů, abychom byli nad ránem v Brně.

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 2x ubytování v mládežnickém penzionu s polopenzí, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Cena nezahrnuje

fakultativní využití lanovek (cca 23 EUR), jimiž lze některé túry zkrátit a vstupy do termálů (cca 15 EUR)

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol