Aktivní dovolená pro celou rodinu

Alpské vandry – kemp

Termín: 19.08.2014 - 24.08.2014, 6 dní
Cena od: 5 130 Kč

Foto: CK Kudrna

Jednodenní túry v okolí Zell am See

Když stojíte pod stromy na promenádě v Zell am See a kocháte se horami zrcadlícími se na hladině jezera, určitě vás napadne, jaké by to bylo se z některého vrcholku rozhlédnout a mít na dosah ledovce Vysokých Taur na jedné straně a skalnatý Hochkönig na straně druhé. Takový nápad jsme měli také a díky tomu vám nabízíme tento zájezd po kopcích a hřebenech v okolí Zellerského jezera. Pokud by náhodou nevyšlo počasí, zajedeme do termálů v Bad Hofgasteinu, nebo do krásných soutěsek v blízkém okolí. Ubytovaní budeme v kempu Bad Neunbrunnen nedaleko Zell am See s příjemným jezírkem, v němž je možné se vykoupat. Během zájezdu budete mít zajištěnou kudrnovskou polopenzi.

Program zájezdu

1.–2. Odjezd v úterý ve 21:00 hod. z Brna. Ráno se probudíme u městečka Krimml. Zde se říčka Krimmler Ache mění v hřmící živel a vytváří nejvyšší vodopády ve střední Evropě - Krimmelské vodopády. Náročnější varianta túry povede vzhůru okolo vodopádu až k jezeru Seekar (2.230 m), příp. až na vrcholek Arbes Kopf (2.400 m).

3. V MARIA ALM se podíváme ke kostelíku pyšnícímu se jednou z nejvyšších kostelních věží v Rakousku. Přímo z městečka stoupání na Hoffer Plattl (1.412 m) a dále na vyhlídkový hřeben spojující SCHWALBENDWAND (2.011 m).

4. Z Viehhofenu projdeme nejvýchodnější část Kitzbühelských Alp. Jako na dlani budeme mít ledovce Kitzsteinhornu a další třítísícovky NP Hohe Tauern. Kruhový výhled se nám otevře ze SCHMITTENHÖHE (1.965 m), který s oblibou navštěvovala už císařovna Sisi. K sestupu do Zell am See je možné využít lanovku.

5.–6. Ze Saalbachu vyrazíme na vrchol WILDENKARKOGEL (1.910 m), krásnou hřebenovkou přejdeme GEIERKOGEL (1.853 m), hustými lesy s malebnými paloučky a po dřevěných lávkách mezi vrchovištními rašeliništi dojdeme na vyhlídkový HAIDERBERGKOGEL (1.875 m). K výstupu, nebo sestupu z hřebene je možné opět využít lanovku. V neděli po snídani vyrazíme do Českých Budějovic (cca 14:00 hod.) a Brna (cca 18:00 hod.).

Cena zahrnuje

dopravu autobusem, 4x kemp s kudnovskou polopenzí, průvodce, pojištění léč. výloh, zákonné pojištění CK a 1x pišingr

Cena nezahrnuje

fakultativní využití lanovek (cca 35 EUR) a vstup ke Krimmelským vodopádům (cca 2,5 EUR)

Nástupní místa

Brno, České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Vlha)

Julské Alpy – turistika

Slovinsko
30.7.2024 - 6 dní
12 900 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol