Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero na kole

Termín: 25.09.2014 - 28.09.2014, 4 dny
Cena od: 5 900 Kč

Foto: CK Rubikon

Vinice, burčák, rákosí, rezervace, polodivocí koně a pohoda

Nemáte rádi noční přejezdy? Potom je váš výběr správný. Přestože nebudeme sedět dlouhé hodiny v autobuse, navšítíme za tři dny Slovensko, Maďarsko i Rakousko. Právě v pohraniční oblasti těchto států se nachází jediné nefalšované stepní jezero v Evropě. Celé ho pohodově objedeme a budeme ochutnávat tuhou i tekutou úrodu místních vinic, vykoupeme se v maďarských termálech a nakoukneme do historie grófskeho rodu Esterházy.

Program zájezdu

1. den:
Odjezd z Prahy, večeře cestou (např. osvědčená v Břeclavi), nocleh na Slovensku v Bratislavě. Netradiční ubytování - překvapení prvního dne. Noční centrum, hrad a nábřeží, osvětlené mosty a mohutný tok Dunaje.

2. den:
Autobusem se přesuneme pouhých 45 km do městečka Neusiedl am See, tedy Neusiedl na jezeře, Neziderském. Čeká nás hustá síť cyklostezek vedoucích mezi vinicemi, malebnými domky, pobřežním rákosím i po břehu tohoto unikátního jezera. Parádním cílem bude město čápů Rust a také městečko Mörbisch, známý svými operetními festivaly. Možností k burčákovému zastavení potkáme nepočítaně a záleží jen na nás, jak "rozložíme síly" během dne. Tuto etapu lze absolvovat i na in-line bruslích. Celkem cca 40 km, prodloužit lze výletem do Eisenstadtu, někdejšího sídelního města Esterhazyů.

3. den:
Přes maďarské město Sopron - s kompletně zachovaným středověkým jádrem - obkroužíme jižní konec jezera, abychom se mohli potulovat v národním parku Seewinkel. Polední pauzu můžeme strávit v různých bazéncích a bazénech termálních lázní v Hegykö. Okouzlí nás i zámek u městečka Fertöd. Na vlastní kůži poznáme maďarskou pohostinnost, dobré víno a příznivé ceny! Dnešní etapa Mörbisch – Sopron – Fertöd – Wallern cca 65 km.

4. den:
Velmi výjimečný den, který strávíme cestou skrze NP Seewinkel, stezkou mezi pozorovacími věžemi, stády polodivokých koní, typickým majákem v Podersdorfu a dýněmi všude kolem. Vždyť přišel jejich čas! Ostatně dýňový olej patří mezi typické suvenýry, které ocení nejedna hospodyňka. Putování zakončíme opět u Neusiedlu, kde uzavřeme kruh našeho putování kolem tohoto neobvyklého jezera. Záverečná kilometráž Wallern – Neusiedl cca 45 km.

Cena zahrnuje

Ubytování v hotelu se snídaní 3 noci (dvoulůžkový pokoj s vlastním soc. zázemím), kompletní dopravu vč. přepravy kol, průvodce cyklistu, cyklomechanika profesionála, barevné mapové podklady. Zákonné pojištění CK proti insolvenci.

Cena nezahrnuje

Stravu kromě snídaní, event. fakultativní výdaje (vstupy do památek, sturmové pauzy,...)

Nástupní místa

Praha, Jihlava, Brno, Bratislava

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol