Aktivní dovolená pro celou rodinu

Z Alp po starých železnicích a Slovinským krasem k Jadranu

Termín: 25.07.2014 - 03.08.2014, 10 dní
Cena od: 13 700 Kč

Foto: CK Toufar.cz

Naše cyklistické putování z Alp k Jaderskému moři začíná v jižních Korutanech v hlubokých alpských údolích, které postupně rozevírají svoji náruč v proměně ve věčně zelené pastviny. V Itálii se ráz krajiny opět postupně změní; z Julských Alp sjedeme po nejkrásnější italské železniční cyklostezce do nížiny, v níž jsou rozseta stará severoitalská městečka a venkovská sídla. Ve Slovinském krasu si užijeme zvláštností přírody a venkova a ochutnáme Teran; vynikající červené víno, které přináší zdejší krajina. Zde také, na suchém krasovém vzduchu a v poryvech bóry dozrává nejlepší slovinský pršut – se sklenicí červeného harmonie a požitek z chuti. V přímořském pásu kolem zálivů Jadranu budeme projíždět stepními loukami, rázovitými slovinskými městečky a podél pláží a letovisek. Na Istrii si užijeme moře a cyklistiku podél pláží. Prostě prima dovolená na kole, pohoda a poznání pro celou rodinu!

Program zájezdu

1. den:
Večerní odjezd, průjezd nástupními místy a přejezd do Rakouska.

2.-3. den:
Výlety Korutanskými údolími v délce 60 km. Z působivého vysokohorského prostředí Mölltalu do prosluněného kraje kolem řeky Drávy, města Spittal a Villach s historickými centry.

4.-5. den:
Po nejkrásnější italské železniční cyklostezce z Alpi Giuli do údolí řeky Tagliamento (52 – 67 km). Za Udine po naprosté rovině směrem k moři, přes starobylá města Palmanova a Aquileia po historické Via Claudia Augusta okouzlujícího rybářského městečka Grado (50 km).

6.-8. den:
Slovinsko a Chorvatsko. Po železniční cyklostezce dolinou do Terstu a podél slovinského pobřeží ke starým rybářským městečkům Izola, Portorož a Piran (50-68 km). Slovinským krasem z Koziny údolím Mirny do Livade pod istrijskou perlu Motovun, staré město na sopečném vrcholu nebo dál k pobřeží (50-70 km). Istrijská část programu nás zavede také na pobřeží mezi Savudrií a Novigradem (50 km) – tento den můžeme strávit odpočinkem u moře nebo cyklistikou s koupáním.

9.-10. den:
Celodenní pobyt u moře, navečer odjezd do ČR. Příjezd 10. dne ráno.

Ubytování

V rakouských Korutanech (k dispozici sauna vytápěná dřevem) a ve Slovinském krasu v hotelech 3* ve 2-3lůžkových pokojích s příslušenstvím.

Stravování

Snídaně ve formě švédského stolu a večerní menu o 3 chodech se salátem.

Nástupní místa

Jablonec nad Nisou – Liberec – Turnov – Mladá Boleslav – Praha – Benešov – Tábor – České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol