Aktivní dovolená pro celou rodinu

Jižní Korutany – pohodový týden na kole

Termín: 08.08.2014 - 14.08.2014, 7 dní
Cena od: 10 600 Kč

Foto: CK Toufar.cz

Jižní Korutany, to je především teplý kraj s vysokým počtem slunečných dnů a jakýmsi uvolněným jižanským šarmem. Korutany znamenají také hornatou zemi, protkanou mnoha dlouhými a na sebe navazujícími údolími, jezery a řekami. Jezera si již v brzkých letních měsících drží příznivou teplotu vody na koupání. Na našem zájezdu budeme projíždět poklidnou venkovskou krajinou, velmi oblíbenou jezerní oblastí s vynikající turistickou infrastrukturou a nezapomeneme navštívit také starobylá města. Krátce řečeno, tento slunečný jih Rakouska se svojí rozmanitou krajinou a mnoha kulturními atrakcemi patří k nejzajímavější cyklistické dovolené, jakou lze uskutečnit.

Program zájezdu

1. den:
Ranní odjezd, nástupní místa a přejezd do Rakouska. Příjezd do Korutan, výjezd autobusem po Villacher Alpenstrasse do výšky 1.73m (fascinující výhled na pásmo Julských Alp a Trojmezí), pěší výlet k masívu Dobratsch nebo přímo do hotelu. Ubytování, večeře.

2.-6. den:
Výlety po Drávské a Karnské cyklostezce v délce 50 – 60 km. Projedeme údolím Oberdrautal v sevření alpských velikánů a navštívíme Spittal an der Drau se zámkem Porcia. Za Spittalem se cyklostezka pevněji přimkne k řece Drávě a dovede nás do Villachu, města s historickým centrem (kostel sv. Jakuba a radniční náměstí) a poklidnou atmosférou. Za Villachem prochází cyklostezka širokým údolím Rosental s upravenými městečky a vesnicemi. V geoparku Karnských Alp nás bude provázet řeka Gail (58-70 km), možnost koupání v jezeru Presseger See pod masívem Spitzegel (2119 m). Další úsek cyklotrasy vede pod mohutným Villachským masívem s legendárním vrcholem Dobratsch (2166 m). Do krajiny středních Korutan nás zavede okružní výlet Kolem 5 jezer s návštěvou Klagenfurtu na překrásném Wörthersee (Minimundus, Landhaus,městská věž, stará radnice). Na trase je mnoho možností ke koupání, sportovní nadšenci mohou vystoupat k monumentální rozhledně Pyramidenkogel.

7. den:
Po snídani závěrečný výlet Okolo Millstattského jezera (35 km) a odjezd do ČR. Návrat v nočních hodinách.

Ubytování

V rodinném hotelu 3* ve 2-3lůžkových pokojích s příslušenstvím. K dispozici sauna vytápěná dřevem.

Stravování

švédský stůl a večerní menu o 3 chodech se salátovým bufetem. Vedle hotelu jsou termální lázně.

Nástupní místa

Jablonec nad Nisou – Liberec – Turnov – Mladá Boleslav – Praha – Benešov – Tábor – České Budějovice

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol