Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero na kole

Termín: 18.09.2014 - 21.09.2014, 4 dny
Cena od: 6 490 Kč

Foto: CK Ski-Bike

Neziderské jezero se rozprostírá 70 km od Vídně a leží v rakouské spolkové zemi Burgenland a západním Maďarsku. Díky síti rovinatých cyklostezek vedoucích přes malebné vesničky a v okolí vinohradů se stalo oblíbeným cílem cykloturistů. Jezero je málo vhodné na koupání, obklopuje ho rákos, ale díky jedinečné fauně a floře je zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO. Ten, kdo se k jezeru vypraví, je vždy příjemně překvapen. My se přes něj svezeme přívozem a budeme se kochat pohledem na jeho rozlehlou hladinu. Ke koupání a odpočinku nám poslouží v Maďarsku termální lázně, kam nás závěr zájezdu zavede. Denně vyrážíme na hvězdicovité cca 40 km dlouhé etapy z místa ubytování. Každý jede svým tempem, jak mu vyhovuje. V případě nepříznivého počasí uskutečníme celodenní výlet bez kol do Vídně.

Program zájezdu

1. den: odjezd z Prahy 7.00 - Dunajskou stezkou z Tullnu do Vídně - ubytování v městečku Illmitz

2. den: z městečka Illmitz přívozem do Mörbisch, St. Margarethen - Eisenstadt - zámek Esterházy, zakončení etapy v Purbachu - vinné sklípky. Odtud odjezd autobusem do hotelu

3. den: podél jezera z Neusiedler See přes Weiden am See, Frauenkichen do Illmitz

4. den: Národním parkem Seewinkel k termálním lázním St.Martin - odjezd do ČR, příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách

Náročnost

Výlety vedou po málo frekventovaných silničkách, některé po cyklistických stezkách, které jsou dobře značené. Profily tras nemají velké stoupání, jsou převážně rovinaté a jsou po asfaltu. Ke zvládnutí všech výletů stačí běžná kondice průměrného cyklisty.

Ubytování

V hotelu Johannes-Zeche***, ve 2-3 lůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením a TV. Pokoje jsou ve dvou budovách, vzdálených 200 m od sebe, v jedné z nich útulná lovecká restaurace a zahrada, v druhé budově klubovna k večernímu posezení.

Stravování

Polopenze – snídaně i večeře formou bohatých bufetů (večeře bez nápojů).

Cena zahrnuje

Veškerou dopravu osob a kol zahraničním autobusem, 3x nocleh s polopenzí v hotelu Johanes-Zeche, barevné informační a mapové materiály, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění CK, vedoucího zájezdu.

Cena nezahrnuje

Vstupy do turistických objektů a lázní, jízdné trajektem.

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol