Aktivní dovolená pro celou rodinu

Neziderské jezero na kole

Termín: 27.08.2014 - 31.08.2014, 5 dní
Cena od: 5 460 Kč

Foto: CK Cyklotur

Pohodová cyklistika kolem jedinečného stepního jezera na pomezí rakousko-maďarských hranic. Tato vodní plocha, mnohdy označovaná jako klenot spolkové země Burgenland, je zapsána na seznam UNESCO. Nekonečné pásy vinic, kouzelné vinařské vesničky, vzácná květena, množství ptačích druhů, příjemně teplé, mělké jezero.
Dokonale vybudovaná síť cyklostezek si získá každého příznivce jízdy rovinatou krajinou.

Program zájezdu

1. den: Odjezd po půlnoci, ráno dojezd do hlavního města spolkové země Burgenland Eisenstadtu - významné vinařské středisko, město J. Haydna, barokní zámek Esterházyů. Etapa přes Trausdorf, St. Margarethen do Rustu - půvabné město na západním břehu jezera poutá pozornost zachovalým historickým jádrem s řadou renesančních a barokních budov.

2. den: Morbisch - bíle omítnuté domy s květinovou výzdobou vytvářejí neopakovatelnou atmosféru této vesnice u hranic s Maďarskem, kde se vyrábí výtečné bílé víno. Přejezd do Maďarska Fertörakos - vyhlídka na jezero, bývalý lom přeměněný na koncertní sál, Sopron - prohlídka středověkého města, Fertöd - největší maďarský zámek Esterhazyů, Illmitz - trajektem do Morbische.

3. den: Podél jezera severním směrem přes Purbach, do Neusiedl am See - zemědělské centrum, muzeum věnované místní fauně a flóře.

4. den: Po východním břehu jezera přes nejvyhledávanější letovisko Podersdorf do Illmitz, který se nachází v ráji ptactva - národním parku Seewinkel s rákosovými porosty, bažinami a mokřinami.

5. den: Přes městečko Weiden, vinicemi směr Gols, Mönchhof a Frauenkirchen do Halbturmu. Naložení kol a odjezd domů, návrat v nočních hodinách.

Ubytování

4x ubytovny - vícelůžkové pokoje (2x Rust, 2x Neusiedl am See)

Cena zahrnuje

4x ubytování, 4x snídani, dopravu klimatizovaným autokarem s vlekem na kola, průvodce, komplexní pojištění včetně léčebných výloh v zahraničí, storna a pojištění CK

Nástupní místa

Brno, Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec Králové

Podobné zájezdy

 (CK Mamut tour)

Bavorsko na kole s výlety do Tyrolska

Německo, Rakousko
3.7.2024 - 6 dní
15 590 Kč
 (CK Kudrna)

Bikepackingová výzva Rakouskem až domů

Česko, Rakousko
4.7.2024 - 6 dní
7 800 Kč
 (CK Cyklotur)

Romantická města čtyř řek na kole

Německo
8.7.2024 - 5 dní
13 480 Kč
 (Österreich Werbung, CK Kudrna)

Dunajská cyklostezka

Německo, Rakousko
10.7.2024 - 5 dní
6 900 Kč
 (CK Cyklotur)

Dolní Rakousko na kole – Bad Vöslau

Rakousko
24.7.2024 - 4 dny
8 680 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol