Aktivní dovolená pro celou rodinu

Murskou cyklostezkou do západního Maďarska

Termín: 05.08.2014 - 10.08.2014, 6 dní
Cena od: 5 790 Kč

Foto: CK Nomád

Cyklostezka podél řeky Mur patří k nejhezčím cyklostezkám pod mohutnými vrcholy Alp. Putování údolím podél řeky malebnou krajinou s historickými městečky Štýrska, s návštěvou kulturního centra Rakouska, sady a vinicemi nejteplejší části Rakouska. Na kole maďarským Národním parkem Örség, se zachovalou přírodou a starobylými domy s doškovými střechami.

Program zájezdu

1.-2.den: Žďár n.S. - Knittelfeld. Busem kolem horské dráhy Semmering (UNESCO) k městu Leoben. Na kole údolím řeky Mur kolem pivovaru Gösser k benediktinskému opatství v Seckau a k oválu Formule 1 ve Spielbergu. Možnost procházky v korunách stromů v Rachau.

3.den: Murau - Fohnsdorf. Na kole z Murau přes pivovarnické muzeum po proudu Mury pod ruinami kamenných hradů v Teufenbachu a Frauenburgu. Kolem nejstaršího termálního pramene ve Štýrsku, Judenburgem se 76m vysokou věží z 15. století. Případně návštěva termálních lázní ve Fohnsdorfu.

4.den: Bruck/Mur - Graz. Z historického Bruck an der Mur krásnými lesními úseky okolo osamělých farem a sadů do starobylého Frohnleiten. Přes skanzen ve Stubing a vodní jeskyně Lurgrotte do metropole Štýrska - Graz.

5.den: Graz - Mureck - Öriszentpéter. Prohlídka města Grazu (UNESCO): historické centrum, zámek Eggenberg a téměř nedobytná pevnost Schlossberg. Na kole vinicemi a slunečnicovými poli. Mureck: přírodní park a mlýn na Muře. Autobusem do centra divokého pohraničního N.P. Örség - Öriszentpéter.

6.den: Öriszentpéter - Žďár n.S. Dopoledne za historií do skanzenu v Szalafö a zpět úchvatnou přírodou západního Maďarska. Odpoledne zpět domů.

Cena zahrnuje

doprava klimatizovaným autobusem, přeprava kol, zvýšená polopenze (polní kuchyně), 4x ubytování v kempech (*2-lůžkové karavany či chaty), průvodce, zdravotní připojištění, informační materiály a DPH. V ceně karavanu není: povlečení a úklid (asi 15-20 EUR/os.).

* Ubytování ve 2-lůžkových karavanech či chatách: 6 690 Kč

Nástupní místa

Brno, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Praha, Plzeň

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol