Aktivní dovolená pro celou rodinu

Rakousko na kole

Termín: 25.07.2014 - 29.07.2014, 5 dní
Cena od: 6 790 Kč6 390 Kč

Foto: CK Mamut tour

Walchsee - Kaisergebirge - Krimmelské vodopády - Tauernská cyklostezka - Saalbach - Weissbach - Kaprun - Zell am See - Bruck - Bischofshofen...

Plánované trasy vedou převážně údolními cyklostezkami a po málo frekventovaných komunikacích. Bez větší námahy tak lze každý den ze sedla kola obdivovat přírodní krásy jedné z nejatraktivnějších oblastí Rakouských Alp. Ubytování je všechny 3 noci zajištěné ve stejném penzionu. Vzhledem k charakteru cest je zájezd vhodný pro všechny věkové kategorie a výkonnostní skupiny. Doporučujeme výhradně treková nebo horská kola.

Program zájezdu

1. den:
Odjezd v ranních hodinách. Odpoledne vyložení kol na německo-rakouské hranici. Výlet po části tzv. Mozartovy cyklostezky podél romantického jezera WALCHSEE ležícího na úpatí skalních věží pohoří KAISERGEBIRGE, přes ST. JOHANN IN TIROL až do slavného KITZBÜHELU s legendární sjezdovou tratí Hahnenkamm (celkem cca 45 km). Přejezd autokarem na ubytování do Mittersilu.

2. den:
Přesun autobusem k mohutným KRIMMELSKÝM VODOPÁDŮM, padajícím ve třech kaskádách z výšky téměř 400 m. Fakultativně přeprava mikrobusem (včetně kol) k horní hraně a odtud na kole úchvatným (mírně stoupajícím) 15 km dlouhým údolím Krimmelského potoka k chatě Tauernhaus, takřka nadosah impozantnímu ledovci. Sjezd dolů a pokračování po TAURENSKÉ CYKLOSTEZCE, podél řeky Salzach až na ubytování (celkem cca 35-70 km).

3. den:
Přejezd autokarem do populárního lyžařského střediska SAALBACH, odkud trasa povede idylickou alpskou krajinou přes Spielberghaus (stoupání lze eliminovat využitím lanovky Kohlmaisgipfelbahn), Hochfilzen, St. Ulrich, Piller See (možnost koupání) až do cíle etapy ve WEISSBACHU (celkem cca 50 km). Fakultativně návštěva jeskyní Lamprechtshöhle, které se svými 51 km chodeb patří k nejrozsáhlejším jeskyním systémům v Evropě, popř. prohlídka působivých soutěsek Seisenbergklamm a Vorderkaserklamm. Návrat autokarem na ubytování.

4. den:
Cykloturistika z místa ubytování po dalším úseku Taurenské cyklostezky přes KAPRUN a mondénní letovisko ZELL AM SEE ležící na břehu stejnojmenného jezera (možnost koupání). Ukončení etapy v Saalfeldenu (celkem cca 50 km). Návrat autokarem na ubytování.

5. den:
Autobusem do městečka BRUCK, kde začíná panoramatická Grossglocknerhochalpenstrasse. Cykloturistika sevřeným údolím po proudu Salzachu až ke skokanským můstkům v BISCHOFSHOFENU, kde se každoročně odehrává známé "Turné 4 můstků" (celkem cca 45 km). Příjezd ve večerních hodinách.

Cena zahrnuje

  • dopravu luxusním autokarem (WC, klimatizace, DVD, bufet) včetně přepravy kol
  • 4x ubytování v penzionu (2 lůžkové pokoje s možností přistýlky a vlastním sociálním zařízením)
  • 4x snídani
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • doporučená částka na vstupné a lanovky: cca 35 €

Nástupní místa

Beroun, Karlovy Vary, Nové Strašecí, Plzeň, Praha

Podobné zájezdy

 (CK Victoria)

Kolem jezer Solné komory

Rakousko
27.5.2024 - 4 dny
6 990 Kč
 (CK Victoria)
5 990 Kč
 (CK Mamut tour)

Alpe Adria na kole

Itálie, Rakousko
3.6.2024 - 7 dní
15 750 Kč
 (CK Cyklotur)

Rakousko-slovinské pomezí na kole

Rakousko, Slovinsko
5.6.2024 - 5 dní
10 660 Kč
 (CK Mamut tour)

Slovinsko a Rakousko na kole

Rakousko, Slovinsko
13.6.2024 - 6 dní
13 500 Kč
© Copyright www.kamven.cz
Partneři projektu
Dovolená v Rakousku Dovolená ve Švýcarsku NaKole.cz - cyklistický portál
Dolní Rakouskol